Північна Корея запустила нову балістичну ракету з великим радіусом дії: тип ракети залишається невідомим

У середу Північна Корея запустила балістичну ракету на схід, повідомляє Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS). Точний тип ракети поки що залишається невідомим.

Підпишись на нас:

JCS підтвердила виявлення запуску ракети, хоча деталі щодо типу ракети та траєкторії ще не підтверджені:

“Ми проводимо подальший аналіз”, – йдеться в заяві військових.

Запуск відбувся слідом за серією ракетних випробувань, проведених Північною Кореєю в останні місяці, що посилило напруженість у регіоні. Минулого тижня державні ЗМІ Пхеньяну повідомили про успішне випробування нової 600-мм реактивної системи залпового вогню. Однак ця остання ракета, схоже, відрізняється від тих які запускались раніше.

Дослідник із питань оборони Джозеф Демпсі підкреслив, що запуск здійснений у середу може бути продовженням випробувань північнокорейської ракети Hwasong-11-Da-4.5:

«Це другий раунд випробувальних запусків для Hwasong-11-Da-4.5», — заявив Демпсі, додавши, що це перший випадок, коли ракета була візуально підтверджена, хоча пускову установку не було видно.

Ця ракета може нести масивну боєголовку вагою 4,5 тонни з радіусом дії 320 кілометрів.

Перший зареєстрований запуск цієї ракети відбувся 1 липня 2024 року, під час якого одна ракета, як повідомляється, вийшла з ладу. Незважаючи на це, Північна Корея заявила про успіх, хоча жодних зображень, які б підтверджували це твердження, опубліковано не було. Північнокорейський режим також зазначив, що проведе друге випробування пізніше того ж місяця на меншій відстані 250 кілометрів, але цей запуск так і не відбувся.

Ракетні випробування Північної Кореї часто розглядаються як демонстрація сили, спрямована на посилення внутрішньої пропаганди, одночасно посилаючи повідомлення міжнародним гравцям, зокрема Сполученим Штатам і Південній Кореї. Час проведення цих випробувань часто збігається з регіональними військовими навчаннями або дипломатичними переговорами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: