Експерт розповів, як розпізнати «убитий» двигун без обладнання та спеціальних навичок

Підпишись на нас:

Вибрати хороший вживаний автомобіль досить складно. Це пов’язано з тим, що багато водіїв не знаються на технічній частині машин. При цьому дуже важливо перевірити стан силового агрегату транспортного засобу, щоб не нарватися на «убитий» двигун. Примітно, що зробити це можна без спецобладнання та спеціальних навичок. Перерахуємо ознаки «убитого» двигуна.

Спочатку потрібно зрозуміти, що мотор не страждає “підїданням” мастила. Зрозуміти це можна за кількома непрямими ознаками. Патьоки в моторному відсіку скажуть про негерметичність системи, але це можна вирішити заміною сальників. А ось клуби сизого диму з вихлопної труби – це привід відмовитись від цього варіанту. Також експерти радять пошукати відкладення на маслозаливній горловині. Робиться ця процедура на прогрітому ДВЗ.

Після прогріву двигун потрібно заглушити, потім зняти кришку з маслозаливної горловини і подивитися на стан внутрішньої поверхні. У агрегату, що знаходиться в ідеальному стані, нальоту не буде. А ось наявність темно-коричневих відкладень говорить про зношеність двигуна. Крім того, слід перевірити стан циліндропоршневої групи. Робиться це на запущеному двигуні. Для цього слід обережно відкрутити кришку маслозаливної горловини, при цьому не прибираючи її з місця. Якщо циліндри та поршневі кільця сильно зношені, з камер виходитиме багато газів. В результаті кришка постійно підстрибуватиме.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: