У російської армії почали з’являтися панцерники китайського виробництва

На полі бою були помічені бронемашини «Тигр» 4×4 китайського виробництва, які Росія постачає своїм військам, повідомляє «Мілітарний».

Підпишись на нас:

Машини ZFB-05 Xinxing, також відомі як «Тигр», були помічені у використанні російськими військами на полі бою, демонструючи новий рівень підтримки іноземної військової техніки для поточної кампанії Москви в Україні.

На зображеннях, поширених у російських соцмережах, видно, що машини «Тигр» оснащені різними бойовими модифікаціями, зокрема захистом капота від дронів, складною бронею лобового скла, бічними екранами та укріпленою кулеметною баштою.

Ці бронетранспортери, вироблені китайською компанією Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing, є частиною дедалі більшої кількості техніки іноземного виробництва в операціях російських військових в Україні.

Рамзан Кадиров підтвердив у червні 2023 року, що російські війська отримали першу партію автомобілів китайського виробництва. Кадиров опублікував кадри, на яких видно, як нові машини «Тигр» використовуються чеченськими підрозділами.

Фото китайських панцерників від Кадирова

«Тигр» (ZFB-05) це універсальний бронетранспортер 4×4. Його можна адаптувати для виконання таких завдань, як патрулювання, командний пункт або машина швидкої допомоги. З двома членами екіпажу та здатністю перевозити дев’ятьох повністю споряджених піхотинців автомобіль призначений як для військових, так і для поліцейських застосувань. З моменту презентації на виставці Eurosatory в Парижі в 2012 році «Тигр» експортувався в різні країни, включаючи Болівію, Таджикистан і Сомалі.

Присутність машин «Тигр» на передовій викликає сумніви щодо заяв Китаю, про відсутність підтримки Росії, оскільки ці машини пропонують агресору додаткові бронетехнічні можливості для транспортування військ і наступальних операцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: