Ситуації, в яких використання стоянкового гальма “вбиває” автомобіль

Стоянкове гальмо дозволяє зафіксувати автомобіль на одному місці під час простою. Він попереджає відкочування машини, що особливо важливо при паркуванні під ухилом. Проте експерт розповів, що у деяких ситуаціях використання цього гальма шкодить автомобілю. Причому в ряді випадків це може спричинити серйозну аварію, викликану зношенням деталей.

Підпишись на нас:

До допомоги “ручника” не слід вдаватися під час тривалих зупинок на сильному морозі. У таких умовах колодки прилипають до інших елементів конструкції. Тому зняти автомобіль із «ручника» на морозі не вдається.

Експерт також зазначив, що використання ручника під час руху заборонено. Якщо його підняти, колеса можуть бути заблоковані, внаслідок чого автомобіль втратить стійкість. Крім того, не рекомендується використовувати ручник замість основних гальм, якщо ті несправні. Така заміна є неефективною. “Ручник” не забезпечує того зусилля, яке дають основні гальма. Одночасно з цим посилюється зношування деталей.

У результаті активне використання «ручника» у невідповідній ситуації може призвести до раннього виходу з експлуатації елементів гальмівної системи, що зробить експлуатацію автомобіля небезпечною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: