Експерт розповів, чи потрібно міняти антифриз перед настанням зими

Вже зараз деякі водії готують своїх залізних коней до майбутнього похолодання. При цьому багато автомобілістів задаються питанням, чи потрібно міняти охолоджувальну рідину напередодні зими? Тим часом саме антифриз не дає мотору перегрітися. Експерт розповів, як часто потрібно міняти охолоджувальну рідину.

Підпишись на нас:

Спочатку варто зазначити, що терміни заміни антифризу вказує безпосередньо виробник. Тому міняти його перед кожним сезоном не потрібно. У процесі заміни спочатку зливається стара охолоджувальна рідина, потім система промивається дистильованою водою, а потім заливається нова. При цьому бажано знати, яку марку антифризу було залито раніше. Це пов’язано з тим, що неправильне змішування може призвести до утворення осаду.

Взагалі найкраще використовувати ту охолоджувальну рідину, яку рекомендує завод-виробник транспортного засобу. Ця інформація вказана у сервісній книжці. Крім того, там же прописані періодичність заміни та необхідна кількість. А ось колір рідини не регламентується міжнародними стандартами. Антифриз фарбують у яскравий відтінок для того, щоб автомобіліст зміг помітити протікання у системі.

Наприкінці експерт зазначив, що, якщо водієві необхідно терміново долити охолоджувальну рідину, краще не брати будь-який засіб, що трапився під руку, а скористатися дистильованою водою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: