Експерт розкрив ситуації, коли гальмівні колодки вимагають термінової заміни

Підпишись на нас:

Стан гальмівної системи транспортного засобу потребує регулярної уваги, інакше водіння буде небезпечним. Більшість автовласників не записують, коли востаннє змінювали гальмівні колодки, не звертаючи на них особливої ​​уваги, проте вони можуть швидко стиратися. Автомеханік розповів, як за стандартними ознаками можна самостійно визначити, що час проводити заміну.

Так, швидкість стирання гальмівних колодок залежить як від стилю керування власника машини, так і від умов експлуатації. Якщо водій полюбляє розганятись і різко гальмувати, то вони виходять з ладу набагато швидше. Як правило, ті, хто частіше їздить містом, змінюють їх рідше.

Визначити зношування можна, не оглядаючи їх візуально. Для цього достатньо звернути увагу на характерні ознаки. Якщо педаль гальма почала легше натискатися, значить, зношування вже суттєве. Крім того, зрозуміти, що необхідно змінювати, можна зі збільшенням гальмівного шляху. Інша ознака – поява характерного скрипу при натисканні на педаль гальма. При цьому він може свідчити не лише про стертість гальмівних колодок, а й про наявність неполадок в інших елементах гальмівної системи. У цьому випадку краще найближчим часом звернутись до СТО. Стандартний термін заміни, як правило, становить 2-3 тисячі кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: