Передані Україні німецькі гаубиці буде ремонтувати Словаччина

Підпишись на нас:

Партнери продовжують допомагати Україні боротися з російською агресією. Так нещодавно стало відомо, що Німеччина узгодила зі Словаччиною ремонт бронетехніки німецького виробництва включно з гаубицями PzH 2000, які надалі будуть передані Збройним силам України.

“Процес ухвалено, вже підписано відповідні документи. У Словаччині будуть ремонтувати Panzerhaubitze”, – заявила Анка Фельдгузен посол ФРН в Україні.

Передані Україні німецькі гаубиці буде ремонтувати Словаччина

Посол наголосила, що Німеччина проводить обговорення стосовно не лише надання техніки та навчання українських військових, а й надання запчастин та ремонту техніки.

Відомо, що в Словаччині, в рамках міжурядової угоди між Німеччиною та Словаччиною, працює центр ремонту військової техніки для України. Роботу координує німецька компанія-виробник озброєння Krauss-Maffei Wegmann.

У центрі ремонтують понівечену та зношену техніку з фронту, наприклад, САУ Panzerhaubitze 2000. Центр знаходиться неподалік від кордону між Словаччиною та Україною. Близьке розташування спрощує логістику, тому відремонтована техніка швидко потрапляє на фронт.

“Для нас важливо робити внесок у перемогу України. Ми готові надати допомогу у обслуговування воєнної техніки, яку передали для ЗСУ”, –  наголосив Крістіан Фрейдінг.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: