Швеція зобов’язується надати Україні артилерійські системи Archer

Підпишись на нас:

Після довгих дискусій про такі поставки минулого року, сьогодні, прем’єр Швеції Ульф Крістерссон зробив обнадійливу заяву, що Україна таки отримає самохідні артилерійські системи Archer.

Подробиці

Крістерссон зазначив, що Швеція завжди підтримувала надання Україні цієї передової системи озброєння, і робота над цим питанням триває.

«Я скажу вам, щойно ми це завершимо», — сказав він.

На запитання, чому системи Archer не були включені до пакету військової допомоги, схваленого урядом Крістерссона в грудні, він пояснив, що вони не були в першому списку бажань України.

11 грудня Швеція затвердила новий пакет військової допомоги Україні, який включає системи протиповітряної оборони, зимову амуніцію та спеціальний пакет допомоги, який допоможе країні пережити зиму в умовах потужних атак Росії на її енергетичну інфраструктуру.

У середині листопада Міністерство оборони Швеції оголосило про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 287 мільйонів доларів, за словами Крістерссона, це найбільший пакет військової підтримки, якщо порівнювати його з 8-ми попередніми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: