Порівняли вартість володіння Tesla Model Y і Honda CR-V Hybrid: результат не на користь електромобіля

Підпишись на нас:

Tesla Model Y коштує дорожче, ніж Honda CR-V Hybrid. Однак, щоб визначити, який з цих авто є кращим з точки зору володіння, нам потрібно уважно поглянути на загальну вартість володіння. Хоча електромобілі, як правило, коштують дорожче на момент покупки, не зовсім зрозуміло, чи зможуть вони заощадити ваші гроші в довгостроковій перспективі.

Подробиці

Інфлюенсер YouTube Клінерватт уже давно проводить такі порівняння між електромобілями та автомобілями з гібридними установками.

У цьому конкретному порівнянні ми бачимо, як поєднуються два подібних позашляховика. І Tesla Model Y , і Honda CR-V Hybrid популярні, місткі, практичні та економні. Фактично, Model Y є найпопулярнішим електромобілем і одним із найпопулярніших транспортних засобів в усьому світі.

Тим часом CR-V за ці роки заслужив собі репутацію одного з найбільш продаваних компактних позашляховиків поряд з Toyota RAV4. Однак Honda CR-V Hybrid не продається так само добре, як CR-V, що працює тільки на бензині.

У будь-якому випадку, дивлячись на початкові ціни на ці транспортні засоби, Model Y стартує від 54 990 доларів США, хоча вона обійдеться вам майже в 57 000 доларів США, якщо додати комісію за замовлення в пункт призначення. Ціна на CR-V Hybrid починається від 32 950 доларів. Однак, щоб придбати CR-V Hybrid, оснащений функціями, подібними до найдешевшої моделі Y, вам доведеться вибрати модель CR-V Hybrid Sport Touring за 39 100 доларів.

Як бачите, найдешевша модель Y у США коштуватиме вам на 16 000 доларів дорожче, ніж CR-V Sport Hybrid з таким же оснащенням. Щоб отримати справжню вартість володіння за п’ять років, ми маємо розглянути витрати на електроенергію/паливо, витрати на страхування, витрати на технічне обслуговування та ремонт, а також приблизну амортизацію.

Зрештою, зібравши всю відповідну інформацію, Клінерват приходить до висновку, що справжня вартість володіння Tesla Model Y Long Range за п’ять років (75 000 миль) становить 46 904 доларів, або 63 центи за милю. Вартість Honda CR-V Hybrid за п’ять років 75 000 миль становить 37 218 доларів, або приблизно 50 центів за милю. Тож крім 16 000 доларів різниці в вартості додається ще й 10 000 доларів різниці в вартості володіння автомобілями.

Варто зазначити, що завдяки ефективності та низьким витратам на технічне обслуговування чим більше миль ви проїжджаєте на електромобілі, тим більшою буде економія з плином часу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: