Позашляховик Toyota отримає новий турбований двигун на 300 к.с., розроблений спільно з Mazda та Subaru

Підпишись на нас:

Компанії Toyota, Mazda та Subaru зараз ведуть розробку моторів нового покоління. Вони будуть ефективнішими в порівнянні з нинішніми моторами. Також поява нових двигунів покликана продовжити термін життя автомобілів із звичайними ДВЗ. Однією з перших моделей, що отримають такі силові агрегати, стане пікап Toyota Hilux 2026 року.

Toyota_Hilux

Про це свідчить офіційна інформація, опублікована на сайті японської компанії. Згідно з нею, в 2026 році Hilux почнуть оснащувати новим 2-літровим двигуном з турбонаддувом, максимальна потужність якого сягає 300 к.с. Цей агрегат буде представлений у кількох модифікаціях продуктивністю до 400 та 600 к.с. Але останній варіант двигуна будуть використовувати лише у спортивних автомобілях.

Мотор Toyota Hilux

Ймовірно, Hilux отримає новий двигун після зміни поколінь, яке відбудеться 2025 року. Це зумовлено тим, що можливостей для покращення поточної версії японського пікапа фактично немає: автомобіль і так перебуває на межі своїх здібностей. Однак, як очікується, новий турбодвигун замінить 2,8-літровий дизель, який використовується у версії GR Sport.

У свою чергу, агрегат на 2 літри загалом розробляється як наступник 2,4-літрового мотора. Новинка виявиться на 10% меншою за цей агрегат, але її ефективність щодо нього зросте на 30%. Також Toyota готує нові двигуни об’ємом 1,5 літра, один з яких буде доповнений наддувом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: