Експерти розповіли, коли найкраще міняти літню гуму на зимову

Підпишись на нас:

Перехід на зимові шини – обов’язкова процедура для кожного водія, який планує використовувати авто для пересування в найхолодніший сезон року. Відмова від “перевзування” загрожує штрафами і позбавленням прав.

Навіщо міняти шини щороку

Літні шини стають твердими за низьких температур, що збільшує гальмівний шлях і знижує керованість автомобіля. Зимові шини, навпаки, залишаються м’якими та еластичними, забезпечуючи краще зчеплення з дорогою завдяки протекторам зі спеціальними ламелями, що поліпшують зчеплення на слизьких поверхнях.

Експерти рекомендують “перевзувати” авто при зниженні середньодобової температури повітря в район +7°C і нижче (при таких температурах літні шини втрачають свої властивості, що загрожує аваріями).

Водіям-новачкам доцільно замінити шини заздалегідь. Це дасть змогу звикнути до особливостей керування авто на зимовій гумі та вбереже від черг на шиномонтажних станціях.

Важливо розуміти, що зношені зимові шини втрачають свої властивості, тому міняти їх на нові бажано через кожні 4-5 сезонів або за умови зносу протектора до мінімально допустимого рівня (1,6 мм для легкових авто).

Відповідальність за відмову від переходу на зимову гуму

Штрафи за використання шин, що не відповідають вимогам, можуть доходити до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне порушення загрожує відкликанням водійських прав на строк до півроку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: