Hyundai збирається випустити перший «розумний» автомобіль

Підпишись на нас:

Дві великі компанії автомобільної індустрії Hyundai і Waymo оголосили про початок довгострокового стратегічного партнерства. Головна мета цього союзу – створення повністю автономних електромобілів. Насамперед, компанії планують інтегрувати новітню систему автономного водіння Waymo Driver в електричний кросовер Hyundai IONIQ 5.

Hyundai та Waymo об'єднують зусилля

Виробництво «розумних» IONIQ 5 буде налагоджено на новому заводі Hyundai у штаті Джорджія, США. Компанії мають намір випустити велику кількість таких автомобілів протягом кількох років. Перші тести на дорогах розпочнуться вже наприкінці 2025 року, а незабаром після цього машини стануть доступними для користувачів місцевого сервісу таксі Waymo One.

Керівники обох компаній високо оцінюють перспективи співробітництва. Текедра Мавакана з Waymo зазначила, що Hyundai з її фокусом на екологічність є ідеальним партнером для розширення мережі безпілотних таксі. У свою чергу Хосе Муньос з Hyundai підкреслив, що обидві компанії прагнуть зробити пересування людей безпечнішим і зручнішим.

IONIQ 5 буде спеціально адаптований до автономної роботи. Електромобіль отримає додаткове обладнання та двері, що відчиняються автоматично. Завдяки великому запасу ходу та швидкій зарядці, він зможе довго працювати без простоїв. А просторий салон забезпечить комфорт для пасажирів. Схоже, у майбутньому на нас чекають поїздки не лише на екологічному, а й по-справжньому розумному транспорті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: