На фронті помітили бронеавтомобіль швейцарського виробництва

Підпишись на нас:

На лінії фронту помічено броньований автомобіль швейцарської компанії Mowag – Eagle I. Цікаво, що офіційно країна не передавала Україні військову допомогу через свій нейтралітет, а тому подія викликала неабиякий резонанс. Броньований автомобіль засняв іспанський фотограф Хосе Колона, що працює на Донеччині. Тому ймовірно, що техніка зараз працює на позиціях ЗСУ в Авдіївці та Бахмуті.

Відомо, що Швейцарія заборонила європейським державам реекспорт свого військового обладнання до України, тому незрозуміло як Eagle I міг потрапити на схід нашої держави. Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань зауважив, що в 90-х роках минулого століття Данія придбала в Швейцарії 36 машин Eagle І. Після цього у Данії 27 бронеавтомобілів викупила приватна німецька компанія. Ця ж комапнія також поставила свій підпис в декларацію про нереекспорт. Жодна зі сторін запевняє, що не передавала техніку Україні.

Зараз відбувається розслідування цього питання. Можливо, експерти зробили помилку і на фото, що опубліковано Хосе Колона, зображено не Eagle I.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: