Експерти назвали 5 доступних і надійних автомобілів для водіїв-початківців

Підпишись на нас:

Отримавши права водія перше, про що думає будь-який новоспечений автомобіліст, яку машину йому придбати. Відповідь на це запитання вирішили дати журналісти одного з найпопулярніших німецьких видань – «Autoscout24».

Подробиці

У матеріалі наших західних колег йдеться про те, що в середньому нові автомобілі на ринку Німеччини коштують понад 42 тисячі євро. Для водіїв-початківців, які ще не мають великого досвіду їзди на машинах, такі суми можуть виявитися не зовсім прийнятними.

Німецький майданчик у своєму ТОП-і розглянув виключно недорогі моделі, що представлені на місцевому вторинному ринку. Вартість машин була обмежена позначкою в 5 тисяч євро, а як критерії відбору використовувалися: доступність обслуговування, економічність, безпека та надійність.

На першому рядку в цьому рейтингу розташувався французький автомобіль Peugeot 207. Бездоганною цю модель назвати не можна, проте найбільшу кількість водіїв-початківців, за інформацією німецького порталу, обирають саме її. Перед тим, як придбати машину, журналісти рекомендують перевірити її технічний стан, який навряд чи буде ідеальним для автомобіля віком близько 13 років та із середнім пробігом 125 тисяч км.

Срібло дісталося Mercedes-Benz A-Class. За 5 тисяч євро у Німеччині можна купити цю модель лише з високим пробігом (близько 135 тисяч кілометрів). Вік таких хетчбеків загалом буде 15 років. Серед плюсів такого варіанта: висока якість обробки, а також просторий салон.

Третя позиція – Volvo V50. Шведський універсал за довгі роки зарекомендував себе як дуже надійний, симпатичний, а також місткий автомобіль із широким вибором двигунів. У суму 5 тисяч євро вкладаються 15-річні машини із пробігами понад 200 тисяч кілометрів.

Четверте місце в цьому ТОП опинилося за Opel Agila. Такі машини недосвідчені водії віддають перевагу тому, що вони міцні, а також найчастіше мають невеликі пробіги, оскільки їздять на них в основному пенсіонери. На вторинному ринку Німеччини зараз реально знайти 15-річні екземпляри Agila з пробігами в середньому трохи більше ніж 100 тисяч кілометрів.

Замкнув п’ятірку Audi A2. Ця субкомпактна модель випускалася невеликим тиражем, а отже, є ще й рідкісною. Жаль тільки, що за суму в 5 тисяч євро це буде 20-річний автомобіль із середнім пробігом у 185 тисяч км.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: