Водії здійснюють велику помилку при заміні мастила: зауваження від експертів

Підпишись на нас:

Існує певний регламент заміни мастила в двигуні, але як показує досвід – покладатися краще на власну спостережливість, а не правила. Найчастіше в керівництві з експлуатації вказано 2 цифри заміни моторної олії, вони між собою сильно різняться. За незрозумілих обставин водії звертають увагу на перше значення і не враховують друге.

Мало кому відомо, але перший показник – це частота заміни масла при їзді за сприятливих умов. Будемо відверті – це трапляється вкрай рідко. Другий показник – це несприятливі умови, тобто ті, які зазвичай підстерігають українських водіїв: погані дороги, навантаження на мотор, перепади температур, непрогрітий двигун та інші.

В той час коли перший показник становить 15 тис. км., то за несприятливих умов проміжок скорочується до 7,5 тис. км. Отже оптимально змінювати мастило кожні 9-10 тис. км.

1 коментар

  1. Доброго дня! Я доцент Національного університету “Львівська політехніка”. Уважно прочитав Вашу статтю і хочу внести деякі корективи щодо правильної термінології. Правильно вживати – моторна олива, а не масло (масло – це молочний продукт), заміна оливи, а не мастила, оскільки мастило є, зазвичай, пластичним (солідол, літол тощо).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: