ЗСУ отримають 49 австралійських танків M1A1 Abrams

17 жовтня 2024 року Міністерство оборони Австралії оголосило про новий значний внесок в оборону України. У рамках останнього пакету, вартістю приблизно 245 мільйонів доларів США, Австралія передасть 49 танків M1A1 Abrams Збройним силам України, що посилить військовий потенціал України та зміцнить її бронетанкові бригади.

Підпишись на нас:

Цей крок має на меті посилити вогневу міць і мобільність українських сил на полі бою, доповнюючи військову підтримку, яку надають інші міжнародні партнери. Це оголошення збільшує загальну військову допомогу Австралії Україні до понад 1,3 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, а загальна підтримка перевищує 1,5 мільярда доларів.

Австралійський міністр оборонної промисловості та забезпечення потенціалу, Hon. Член парламенту Пет Конрой візьме участь у зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі. Очікується, що він підтвердить новий пакет військової допомоги безпосередньо зі своїм українським колегою. Цей жест відображає непохитну підтримку Австралією України та її рішучість домогтися припинення конфлікту на умовах України.

M1A1 Abrams був наріжним каменем бронетехніки австралійської армії, відомий своєю довговічністю та ефективністю в забезпеченні захисту від ворожого вогню та саморобних вибухових пристроїв (IED). M1A1, основний бойовий танк, оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою, вдосконаленою бронею та газотурбінним двигуном, пропонує поєднання вогневої міцності, мобільності та захисту. Він надійно служив Силам оборони Австралії (ADF) протягом багатьох років, забезпечуючи життєво важливу броньовану підтримку під час навчань і потенційних сценаріїв бойових дій.

Танки, які передаються в Україну, є частиною існуючого механізованого забезпечення армії Австралії, який планується замінити більш досконалими танками M1A2 Abrams SEP V3, про що було оголошено в січні 2022 року. Австралійська армія планує залишити невелику кількість танків M1A1 протягом цього перехідного періоду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: