Водіям пояснили, за якої температури слід змінити літню гуму на зимову

Вже звичною дією для всіх автомобілістів перед початком зимового сезону стало перевзуття свого «залізного коня». Проте водії досі продовжують робити помилки. Зокрема, вони змінюють сезонні шини раніше потрібного часу або, навпаки, затягують із цим процесом. Експерт роз'яснив усі нюанси зміни покришок.

Підпишись на нас:

Отже, при зміні літніх коліс на зимові обов’язково необхідно враховувати погодні умови у конкретному регіоні. Насамперед потрібно орієнтуватися на температуру повітря за вікном. Якщо вона опускається нижче за 5-7 градусів, то відкладати візит на СТО не варто. Крім того, варто враховувати тип протектора. Шипована гума найкраще підходить для їзди по снігу та льоду. А ось її ефективність на сухому асфальті буде помітно нижчою. «Липучка» у свою чергу стане правильним вибором для тих, хто більшу частину часу переміщається міськими вулицями та дорогами, не засипаними снігом.

Якщо водій перевзувся раніше в зимові покришки, то вже через деякий час він спостерігатиме, як гума зношується помітно швидше. Це пов’язано з тим, що вона стає м’якше. Крім того, вилітатимуть шипи. Але й їздити в мінусову температуру на літніх колесах не можна, тому що вони «дубіють» і стають схожими на пластик. Заощаджені на перевзутті гроші можуть вилитися у великі проблеми. Адже машина на літніх колесах набагато гірша в керуванні, що впливає на безпеку на дорогах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: