В чилійській армії імітують справжній бій між танками Leopard 2A4 за допомогою лазерної системи Saab BT46

На просторах пустелі Антофагаста чилійська армія провела техніко-тактичне оціночне навчання екіпажів танків Leopard 2A4. Ключовою подією цих навчань стала танкова дуель, у якій два екіпажі протистояли один одному за допомогою системи лазерного моделювання Saab BT 46.

Підпишись на нас:

Основною метою навчань було оцінити рівень підготовки та навчання, досягнутий у 2024 році за допомогою серії складних випробувань, де справжня вогнева міць Leopard 2A4 поєднується з майстерністю його операторів.

Leopard 2A4, основний бойовий танк, розроблений німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann як наступник Leopard 1, зарекомендував себе як універсальна модель завдяки унікальному поєднанню вогневої потужності, мобільності та захисту з моменту появи в 1979 році. Він оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою, розробленою Rheinmetall, здатною вражати мобільні цілі на відстані до 5000 метрів боєприпасами APFSDS-T і HEAT-MP-T. Танк також оснащений цифровою системою управління вогнем, спареним з ним 7,62-мм кулеметом і димовими гранатометами для прикриття його руху. Завдяки дизельному двигуну MTU MB 873 Leopard 2A4 може розвивати максимальну швидкість 72 км/год, переміщатися по складній місцевості та долати значні перешкоди.

Чилійська армія експлуатувала близько 40 таких танків з початку 2000-х років, розгортаючи їх на півночі Чилі. За словами підполковника Феліпе Азокара, координатора навчань, тактична оцінка передусім мала на меті перевірити застосування та оволодіння процедурами, набутими солдатами в Сухопутних силах. Навички екіпажів перевіряли за допомогою різних сценаріїв, включаючи нічні симуляції, випробування на міцність танків, вправи з розгортання та розбирання гусениці, точне водіння, розширене матеріально-технічне забезпечення, стрільбу з танка та легкої зброї, бортову навігацію, першу медичну допомогу та складні нічні марші.

У рамках навчань два екіпажі танків вступили в поєдинок за допомогою системи лазерного моделювання Saab BT 46, яка дозволяла імітувати бій танк-танк. Ця технологія забезпечує унікальний підхід до навчання, що дозволяє екіпажам перевірити свою здатність «нейтралізувати» супротивника в імітованих бойових умовах.

У рамках навчань два екіпажі танків вступили в поєдинок за допомогою системи лазерного моделювання Saab BT 46, яка дозволяла імітувати бій танк-танк.  (Джерело фото: Ejercito de Chile)

Навчання відзначили найкращі екіпажі, включно з бронетанковою групою № 9 Vencedores 1-ї бронетанкової бригади кірасир, визнаних своєю досконалістю та рівнем підготовки. Старший лейтенант Франциско Фернандес, командир екіпажу-переможця, зазначив, що ця оцінка підвищила оперативний досвід його підрозділу.

Крім своєї безпосередньої тактичної мети, це навчання підкреслює критичну важливість суворої, різнобічної підготовки, яка поєднує фізичну готовність, технічні навички та психічну стійкість. Завдяки навчанням такого масштабу чилійська армія гарантує, що її екіпажі Leopard 2A4 готові ефективно та професійно протистояти майбутнім військовим викликам, зміцнюючи свою позицію серед елітних підрозділів оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: