Спортивний автомобіль Toyota GR86 2023 року порівняли з 43-річним попередником

Підпишись на нас:

Коли Toyota оновила свій маленький, економічний спортивний автомобіль і випустила його друге покоління, було вирішено перейменувати його в GR86, з відсилкою до класичного AE86 з 80-х років. Порівнюючи новий автомобіль з вічною класикою в Donut Media вирішили проїхати на двох автомобілях поряд в новому відео.

Подробиці

Незважаючи на те, що між двома автомобілями було близько 40 років автомобільного прогресу та інновацій, обидва вони все ще можуть бути придбані приблизно за 30 000 доларів США (залежно від стану старішого автомобіля).

Оскільки в будь-якому випадку ви отримуєте спортивний автомобіль, який потребує певних компромісів щодо повсякденного комфорту, питання про те, який з них покупець повинен купити, може бути не просто гіпотетичним.

Toyota AE86, представлена ​​в 1983 році, фактично це була Corolla п’ятого покоління, яка розроблена, щоб попрощатися з компонуванням переднього двигуна/заднього приводу, від якого відмовилися в автомобілях наступного покоління. Покликаний отримати максимальну віддачу від запчастин масового виробництва, він став культовою іконою завдяки своїй динаміці водіння, успіху на гоночних треках і, мабуть, найголовніше, своїй головній ролі в ряді медіа, пов’язаних з авто.

Однак це рядний чотирициліндровий двигун, який розвиває лише 112 к.с. і крутний момент 135 Нм. Це, звичайно, не дуже високі показники потужності, але AE86 дуже легкий автомобіль за сучасними стандартами. За словами власника, усе це разом дозволяє отримати автомобіль, який виглядає бадьорим, хоча й не таким швидким, як GR86.

Нова Toyota прагне вшанувати «рецепт успіху» свого предка, в поєднанні чотирициліндрового двигуна з заднім привідом.

Чотирицилиндровий двигун видає 228 к.с. і крутний момент 249 Нм, які передаються на задні колеса через наявну механічну коробку передач. Хоча він важить трохи більше, ніж класичний автомобіль, він може розганятися до 96 км/год приблизно на три секунди швидше, ніж AE86.

Проте герої відео кажуть, що якби їм дали 30 000 доларів на покупку одного з цих авто, вони б купили стару машину.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: