Чому використання ганчірок з мікрофібри після миття – не найкраща ідея

У сучасних реаліях дбати про автомобіль стало набагато простіше. Безумовно, всі процеси затратні, але в цілому доступні більшості власників. У тому числі є можливість дешево підтримувати машину в чистоті, відвідуючи іноді мийку самообслуговування. При цьому, як розповів керівник СТО, саме тут часто припускаються помилок.

Підпишись на нас:

Суть не в тому, як правильно мити автомобіль. З цим питанням кожен власник машини може розібратися самостійно, набивши кілька шишок на початку. Мова більше торкається підручних засобів, якими користуються автомобілісти в процесі миття свого транспортного засобу. Наприклад, якщо просто покрити кузов машини піною, а потім змити бруд водою, ефект буде не таким прийнятним, як цього хотілося б, адже на корпусі неодмінно залишаться краплі.

Згодом у міру висихання ці краплі залишать за собою сліди, і буде відчуття, що ви зовсім не мили свій автомобіль. Крім того, не треба забувати, що на кузові під час експлуатації можуть з’являтися серйозні забруднення, які сама по собі піна не може видалити і доведеться працювати руками. А саме озброїтися ганчіркою та ретельно пройтися місцями утворення брудних плям перед тим, як споліскувати машину водою.

В даному випадку помилка якраз і полягає у використовуваних пристроях для цієї процедури. Зазвичай, щоб втерти піну і видалити забруднення, що утворилося, застосовують ганчірки або губки, що купуються в магазині автозапчастин або на заправній станції. Ось тільки автолюбителі забувають про те, що кожен подібний атрибут має своє призначення. Наприклад, у водіїв популярні ганчірки з мікрофібри, які добре вбирають та утримують вологу.

Саме ці ганчірки частіше використовують як для втирання піни в кузов, так і згодом для зняття залишків води. Тут хотілося б відзначити, що подібний атрибут ще й дуже добре утримує у собі дрібні частинки пилу та різного сміття. Таким чином, втираючи вкотре піну, автолюбитель сам того не підозрюючи дряпатиме лакофарбове покриття, на якому згодом утворюються відповідні потертості та пошкодження, позбутися яких можна тільки поліруванням.

Виникає закономірне питання, а як діяти в цій ситуації, щоб не завдати шкоди своїй машині? Насправді, все просто. Озброїтися доведеться ганчіркою з мікрофібри для видалення залишків води після миття, та звичайною губкою, за допомогою якої легше втерти піну. Єдиний момент, на який потрібно звернути увагу, – це ретельне споліскування кузова машини перед нанесенням піни, що дозволить прибрати з поверхні пил та різні дрібні частинки сміття. Тільки після цього можна розпочинати роботу губкою. Примітно, що така додаткова обробка корисна лише за наявності серйозних забруднень. Якщо на кузові автомобіля їх не має, то миття потрібно проводити за дещо іншою схемою, попередньо нанісши піну на суху машину, а після декількох хвилин її роботи змити все водою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: