Культовий Ferrari F1 Міхаеля Шумахера продають на аукціоні за неймовірну суму

Підпишись на нас:

На всіх прихильників Міхаеля Шумахера очікує нагода придбати іменитий автомобіль кумира. Відомо, що на аукціоні Sotheby’s з 3 по 12 квітня 2023 року пройдуть закриті торги, де буде продано Ferrari F1. Саме на цьому спорткарі легендарний німецький гонщик виграв Чемпіонат світу із кільцевих перегонів 2000 року. Для Міхаеля Шумахера це був перший чемпіонський титул в якості пілота Формули-1.

Культовий Ferrari F1 Міхаеля Шумахера продають на аукціоні за неймовірну суму

На початку авто із номером шасі 198 був запасним авто команди. Але його долю змінила кваліфікації Гран-прі Бразилії, де Міхаель стартував на Ferrari F1 з третьої позиції та прийшов на фініш першим. Під час Гран-прі в Іспанії Міхаель став п’ятим на фініші, перемозі завадила проблема із дозаправкою.

Культовий Ferrari F1 Міхаеля Шумахера продають на аукціоні за неймовірну суму

На Гран-прі Монако Міхаель Шумахер стартував із поул-позиції й на одному етапі випередив решту на 35 секунд. На жаль, гонщику потрібно було зійти з дистанції через поломку штовхача. На змаганнях в Австрії гонщик прийшов на фініш третім, але в результаті виграв Чемпіонат 2000 року. Не зважаючи на всі перешкоди команда Ferrari виборола Кубок конструкторів.

Як відомо, продати Ferrari F1-2000 на аукціоні Sotheby’s планують за понад $10 мільйонів. У 2017 році на аукціоні Sotheby’s Ferrari F2001, на якому Міхаель Шумахер став чотириразовим чемпіоном світу, продали за $7 504 000. У 2022 році на цьому ж аукціоні шасі F2003-GA №229 продали за $15 900 530.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: