Росіяни почали використовувати нові панцерники «Сармат-3»

Російський спецназ і ВДВ почали використовувати новітню легкоброньовану техніку «Сармат-3» в зонах бойових дій по всій Україні, повідомляється в російському Telegram-каналі «Уголок Сітх».

Підпишись на нас:

Фотографії, опубліковані на каналі, показують машину в дії біля лінії фронту, що є одним із перших підтверджених випадків перебування цієї нової броньованої платформи.

«Сармат-3» — компактний всюдихід із колісною формулою 4х4. Він важить 3500 кг, розрахований на перевезення 900 кг вантажу та оснащений дизельним чотирициліндровим двигуном потужністю 150 кінських сил. Запас ходу автомобіля оцінюється в 500 км, що підходить для роботи на складній місцевості.

Цей броньований автомобіль обладнаний для виконання різноманітних бойових завдань. На нього можуть бути встановлені різні типи озброєння, включаючи:

  • 7,62-мм кулемети ПКМ;
  • 12,7-мм великокаліберні кулемети «Корд»;
  • 30-мм автоматичні гранатомети АГС-17;
  • протитанковий ракетний комплекс «Корнет».

Панцерник «Сармат-3»

Маючи місце для екіпажу з чотирьох осіб, «Сармат-3» пропонує гнучкість у бойових сценаріях, забезпечуючи як мобільність, так і вогневу міць російських військ.

«Сармат-3» також має спеціалізований варіант «Сармат-3МЕ», призначений для медичної евакуації. На відміну від базової моделі, яка має відкритий вантажний відсік, цей варіант включає повністю закритий відсік, здатний транспортувати двох поранених солдатів на ношах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: