Експерт розповів, як продовжити життя АКПП та уникнути дорогого ремонту

Підпишись на нас:

Ремонт трансмісії – одна з найдорожчих процедур для автомобіля. Щоб продовжити термін служби автоматичної коробки передач (АКП), необхідно дотримуватися простих правил експлуатації, зазначає експерт. Насамперед важливо розуміти, що існують різні типи АКП: гідротрансформатори, роботизовані коробки та варіатори.

Так, основні причини поломок АКП пов’язані з неправильною експлуатацією та несвоєчасним обслуговуванням. Автомобільні експерти радять регулярно перевіряти рівень та якість мастила в коробці, а також своєчасно змінювати фільтри. Необхідно розуміти, що мастило поступово втрачає свої властивості, а це може спровокувати перегрів та поломку трансмісії. Також варто уникати різких навантажень на КПП, особливо у пробках.

Щоб збільшити термін служби трансмісії, слід дотримуватися рекомендацій виробника, зазначених у сервісній книжці, а також користуватися лише оригінальними розхідниками. Сучасні синтетичні мастила, як правило, не вимагають прогріву автомобіля.

А ось використання нейтрального режиму на класичних АКП не рекомендується – це може призвести до передчасного зношення механізмів. Однак у роботизованих коробках передач в цей режим може допомогти уникнути перегріву, наприклад, коли автомобіль стоїть у пробці.

Крім того, у разі поломки автомобіля з “автоматом”, краще уникати буксирування. Фахівці рекомендують використовувати евакуатор, щоб знизити ризик пошкодження трансмісії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: