Експерт розповів водіям, як швидко впоратися із запітнілим склом в автомобілі

Підпишись на нас:

Проблема запотілого скла в салоні транспортного засобу стає все більш актуальною з настанням холодної погоди. Проте впоратися з нею можна досить просто та швидко. Автомобілісту навіть не доведеться викладати велику грошову суму. Інформацією про надійний спосіб, який допоможе впоратися із запотіванням вікон, поділився експерт.

Для початку варто відзначити, що найчастіше скло в машині пітніє через підвищений рівень вологості всередині кабіни. На це також впливають сильні перепади температур та високий рівень вологи повітря в салоні транспортного засобу. Це може бути спричинене як погодою, так і станом автомобіля загалом. В осінньо-зимовий період температура на вулиці набагато нижча, ніж у кабіні ТЗ. В результаті вологе та тепле повітря осідає на вікнах у вигляді конденсату. Уникнути запотівання не вдасться навіть у тому випадку, якщо у прохолодному салоні перебуває багато пасажирів.

Однак у деяких випадках винуватцем проблеми є не температура повітря, а безпосередньо сама машина. Наприклад, її власник погано стежить за станом салонного фільтра або неправильно спрямовує дефлектора обігрівача. Також на це можуть впливати конструктивні недоробки автомобіля. Щоб швидко впоратися із запотіванням скла, необхідно активувати обдув лобового скла або ввімкнути кондиціонер. Ще корисно стежити за чистотою салонного фільтра. Та по мінімуму перевозити в кабіні машини вологі речі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: