Як захистити генератор авто від перегріву: основні причини та вирішення проблеми

Підпишись на нас:

Нагрівання генератора при тривалій роботі автомобіля вважається нормальним, проте якщо температура перевищує 120 градусів вже через 15-20 хвилин руху, це може свідчити про несправність. Особливо тривожні такі ознаки, як запах гару чи сторонні звуки. Експерти виділяють наступні можливі причини перегріву та способи їх усунення.

Причини перегріву

Здебільшого проблема може бути як механічною (наприклад, знос підшипника), так і пов’язана з електричними компонентами, наприклад, з проводкою.

Основні причини перегріву генератора:

  1. Проблема із підшипниками. Підшипник став непридатним і розвалився, що може призвести до повного виходу з ладу всього генератора. Одна з найпоширеніших причин – надлишковий натяг приводного ременя.
  2. Несправність проводки. Неякісна ізоляція, паяння з’єднань на окремих ділянках проводки. Також, причиною може бути будь-яка несправність випрямного блоку.
  3. Некоректна робота акумулятора (АКБ). Не можна виключати проблеми з автомобільним акумулятором – коротке замикання.

Поради та профілактика

З порад можна виділити кілька головних, які в цілому стосуються грамотного відстеження поведінки свого авто.

Рекомендації:

  • Завжди варто звертати увагу на помилки (повідомлення «чек») на панелі приладів. Більшість сучасних автомобілів у такий спосіб сигналізують про некоректну роботу агрегатів. У цьому випадку якнайшвидше звертайтеся до автосервісу (СТО).
  • Використовуйте лише якісні автосервіси з репутацією. Обслуговування на дешевих, мало відомих СТО може призвести до серйозних негативних наслідків не лише з проводкою та генератором.
  • Купуйте якісні комплектуючі, – оригінальні, або аналоги, що зарекомендували себе на ринку з/ч.
  • Прислухайтесь до свого авто. При деяких несправностях ви почуєте незвичайні сторонні шуми – звуки під капотом. Так і в цьому випадку, – про руйнування підшипника генератора можна дізнатися з характерного дзижчання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: