Renault перетворила популярний в Україні мінівен на кросовер з витратою пального менше 5 літрів

Підпишись на нас:

Після тривалої тизерної кампанії Renault нарешті представила абсолютно нове шосте покоління Espace. Колись культовий мінівен перетворився на позашляховик, який тісно пов’язаний з Austral, але має подовжену колісну базу та просторіший салон у п’яти- та семимісній версії.

Дизайн

На перший погляд очевидно, що Espace значною мірою базується на Austral, оскільки позашляховики мають спільну більшість панелей кузова, включаючи ідентичну передню частину. Від середньої стійки до задньої частини Espace має більший об’єм та більш вертикальну задню частину, хоча він все ще містить знайомі риси стилю.

Renault Espace

Довжина Renault Espace становить 4722 мм, а колісна база — 2738 мм. Із додаткових 212 мм у довжину порівняно з Austral, 69 мм віднесено до колісної бази та 142 мм до заднього звису. Тим не менш, позашляховик на 135 мм коротший у порівнянні зі своїм попередником мінівеном.

Renault пропонує три різні комплектації – початкового рівня Techno, розкішну Iconic і спортивну Esprit Alpine. Залежно від комплектації та обладнання, новий Espace важить від 1587 кг  до 1698 кг, що робить його на 215 кг легшим за попереднє покоління.

Renault Espace

Місткий інтер’єр

Переходячи всередину, приладова панель перенесена з Austral. Це 12,3-дюймова цифрова панель приладів, 12-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи OpenR Link і 9,3-дюймовий проекційний дисплей.

Renault додав загалом шість портів USB-C (по два для кожного ряду сидінь), панель для бездротової зарядки та дві розетки 12 В. Вшановуючи спадщину мінівена, позашляховик має 39 літрів простору для зберігання в салоні та багато підстаканників. Дані моделі мають 48-кольорове освітлення та звукову систему Harman Kardon із 12 динаміками. Esprit Alpine вирізняється оббивкою з алькантари/синтетичної шкіри та синьою строчкою, тоді як Iconic має м’яку шкіру та вставки з дерева ясена. Родзинкою інтер’єру є опціональний панорамний люк довжиною 1330 мм і шириною 840 мм.

Renault Espace

Espace доступний у п’ятимісній або семимісній версії без різниці в ціні. Сидіння другого ряду можна переміщати вперед-назад на 220 мм, створюючи до 321 мм простору для ніг ззаду, що становить до 128 мм для пасажирів третього ряду. З використанням усіх семи сидінь є лише 159 л вантажного простору. Однак третій ряд може складатися, зникаючи в підлозі, створюючи значний багажник об’ємом 477-677 л залежно від положення другого ряду. Якщо скласти всі сидіння, то можна вмістити до 1714 л вантажу або навіть 1818 л у п’ятимісній моделі, яка має стандартну ємність 581-777 л.

Гібридна трансмісія

Renault Espace 2024 спочатку буде доступний з одним варіантом трансмісії. Гібридна система з самозарядкою складається з 1,2-літрового трициліндрового бензинового двигуна з турбонаддувом, електромотора, високовольтного стартер-генератора та літій-іонної батареї ємністю 2 кВт/год. Як і в топовому Austral, гібрид E-Tech видає 197 к.с. і 205 Нм крутного моменту, надсилаючи потужність виключно на передні колеса через автоматичну коробку передач. Таким чином, Espace розганяється від 0 до 100 км/год за 8,8 секунди і має максимальну швидкість 175 км/год.

Електрифікація забезпечує більшу ефективність порівняно з попереднім Espace, який випускався в бензинових і дизельних версіях. Renault стверджує, що новий гібрид споживає в середньому 4,6 л/100 км і викидає 104 г/км CO2 у комбінованому циклі WLTP із запасом ходу до 1100 км між зупинками для заправки.

Позашляховик базується на перевіреній архітектурі CMF-CD, яка також використовується на Nissan X-Trail і Mitsubishi Outlander, а також на меншому Renault Austral. Орієнтований на комфорт Espace доступний із багатоважільною задньою підвіскою, режимами водіння Multi-Sense, до 32 ADAS і системою повного керування 4Drive. Останній забезпечує радіус повороту 10,4 м (34,1 фута), подібний до суперміні Clio, незважаючи на те, що Espace є найдовшим автомобілем у поточній лінійці Renault.

Renault Espace буде доступний для замовлення з цієї весни. Позашляховик буде вироблятися на заводі в Паленсії8, Іспанія поруч із механічним Austral. Ціни будуть оголошені пізніше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: