ДВЗ

Планують знову запустити двигун автомобіля, який у 1927 році розігнався до 300 км/год

В 1927 році компанія Sunbeam вставила 45-літровий двигун в автомобіль і відправила його в Дейтона-Біч, штат Флорида, де він став першим автомобілем, який розганявся до 200 миль/год (322 км/год). Тепер Національний автомобільний музей у Великобританії оголосив, що хоче відреставрувати автомобіль, щоб підготувати його до 100-річчя свого неймовірного рекорду .

Подробиці

Щоб це стало можливим, компанія збирається зібрати 300 000 фунтів стерлінгів (367 854 доларів США).

Щоб підвищити свою популярність і спонукати заможних шанувальників автомобілів робити пожертви на проект, музей демонструватиме автомобіль, якого ласкаво називають «Слизень», на автомобільних виставках у Великобританії та Європі, а також у музеях по всій Америці.

Автомобіль оснащений не одним, а двома 22,5-літровими двигунами Sunbeam Matabele V12. Вони розташовані попереду та позаду водія і були «загорнуті» в аеродинамічний кузов, який і дав цьому проекту прізвисько «Слимак».

У 1927 році в Дейтона-Біч перед 30 000 людей майор Сегрейв розігнав автомобіль до швидкісті 203,79 миль/год (327,96 км/год). Це незважаючи на сильний вітер під час першого заїзду, який спричинив занос автомобіля та змусив Сегрейва в’їхати в море, щоб уповільнити його.

Автомобіль знаходиться в Національному автомобільному музеї з 1970 року (наразі він виставлений на виставці «За Британію та за пекло»), але внутрішні частини двигунів в плачевному стані і він не їздив майже 50 років.

Над автомобілем, задню частину двигуна якого зняв старший інженер музею Ян Стенфілд, уже почалася робота. Команда хоче провести повну реставрацію автомобіля, якого він цілком заслуговує, щоб він повернутися в Дейтона-Біч у 2027 році на 100-річчя свого рекордного пробігу.

Останні публікації

На ринок повертається «померлий» кросовер Renault у нестандартному вигляді

Компанія Renault кілька років тому запустила програму, в рамках якої працює над поверненням на ринок…

5 хв. тому

Hyundai підготував цікаві зміни для «вбивці» BMW X5

Корейська компанія офіційно представила оновлений Genesis GV80 2025 року. Автомобіль отримав більше технологічного обладнання, але…

1 годину тому

«Гроші на вітер»: автошколи змінюють таблички на автомобілях

Відучора вступнили в дію нові Правила дорожнього руху, що стосуються автошкіл. Тепер всі автомобілі для…

3 години тому

Volvo та Hummer: для захисників придбали потужну спецтехніку

Один з підрозділів ЗСУ отримав доволі потужний транш техніки від волонтерів. Цього разу автопарк військових…

4 години тому

Перший платіж криптовалютою: в Україні придбали автомобіль через POS-термінал

Цифрові активи вперше було реалізовано на придбання автомобіля. Один з провідних українських ритейлерів електрокарів Riker…

5 години тому

Пентагон передасть Україні новітні засоби боротьби з російськими РЕБ

США планують передати Україні ефективні засоби боротьби з російськими РЕБ. Пентагон 3 травня 2024 року…

6 години тому