Шахраї придумали нову схему обману покупців авто в Україні

Підпишись на нас:

Українські спадкоємці Остава Бендера вигадали черговий спосіб “кидка” співвітчизників, які забажали обзавестися автомобілем. Нова схема фігурує у зведеннях МВС під назвою “Трикутник” або “Прокладка”.

Подробиці

Суть афери – використання реального продавця “втемну” з одночасним стягненням грошей з невдачливого покупця.

Працює це приблизно так:

  1. Лиходій знаходить в Інтернеті реальне оголошення про продаж авто, копіпастить вміст анонса і публікує на інших сайтах, вказуючи максимально привабливу для потенційних покупців ціну.
  2. Українцю, який відгукнувся на оголошення, шахрай пропонує подивитися авто і, в разі згоди на проведення операції, закинути гроші на банківську картку (водночас обмовляється, що показувати машину буде нібито приятель продавця, в ролі якого виступає власник транспортного засобу).
  3. Аферист телефонує реальному власнику авто, позиціонуючи себе як зацікавленого покупця, і призначає дату/час/місце “оглядин”, на які, нібито, прийде приятель абонента.
  4. Далі відбувається зустріч справжнього власника авто з жертвою (обидва учасники, нагадаємо, вважають один одного приятелями людини, яка телефонувала, що виключає можливість укладення прямої угоди між ними).
  5. Після “оглядин” покупець розраховується з організатором схеми, який після отримання грошей на карту зникає геть.

Щоб не стати жертвою, потрібно проявляти уважність і перераховувати гроші винятково в момент проведення угоди купівлі-продажу в кабінеті нотаріуса, переконавшись, що оплата здійснється особі, дані якої вказані в паспорті транспортного засобу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: