Kia планує випустити великий електричний позашляховик, який розганяється до 100 км за 4 секунди

Підпишись на нас:

Коли нарешті були оприлюднені деталі продуктивності нового Kia EV9 2024 року, дехто, можливо, був трохи розчарований тим, що найшвидша двомоторна версія позашляховика могла розганятися до 100 км/год за досить середню для електромобіля швидкість 6,0 секунд. Але є хороші новини, оскільки компанія підтвердила, що інженери працюють над більш гарячою GT-версією EV9, яка дебютує в 2025 році.

Подробиці

У розмові зі ЗМІ, напередодні північноамериканського дебюту EV9 на Міжнародному автосалоні в Нью-Йорку, президент і генеральний директор Kia Motors Хо Сон Сонг підтвердив, що попит на високопродуктивну версію EV9 було визнано і що компанія зараз працює над моделлю GT, яка дебютує протягом наступних двох років.

«Ми усвідомлюємо зростаючий попит на високопродуктивні транспортні засоби в епоху електрики», — сказав Сонг. «Грунтуючись на успіху Kia EV6 GT, ми раді повідомити, що зараз розробляємо високопродуктивну версію EV9, яка має на меті переосмислити, що означає продуктивність електричного позашляховика. Ми плануємо випустити GT-версію EV9 на початку 2025 року».

Трансмісія скоріш за все буде запозичена у відомого EV6 GT. Останній має сукупну потужність 576 к.с. (429 кВт) і 738 Нм крутного моменту з двомоторною системою повного приводу. Якщо така конфігурація буде перенесена на EV9 GT, ми повинні очікувати, що великий, орієнтований на продуктивність позашляховик досягне менше 4,0 секунд до сотні, але з втратою запасу ходу.

Очікуйте, що більше деталей буде опубліковано ближче до дати запуску EV9 GT на початку 2025 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: