Пакистан планує відправити в Україну партію гранатометів та танків Т-80УД

Підпишись на нас:

Ісламабад планує поставити Києву свіжу партію багатоствольних гранатометів. Угоди про відправку озброєнь досягнуто під час зустрічі представників військових відомств обох країн. Про це повідомила газета The Economic Times.

Подробиці

Перевезення гранатометів здійснить судно MV BBC Diamond через польський порт Гданськ. За інформацією газети, постачання пакистанської зброї йдуть через територію Польщі та Німеччини за участю британського Міноборони.

Поряд з цим у 2022 році Лондон використовував Пакистан як повітряний міст для відправки озброєнь через Румунію. Британські літаки злітали з авіабази Нур-Хан до Равалпінді (Пакистан) і через середземноморську авіабазу доставляли озброєння до румунського міжнародного аеропорту Аврама Янку Клуж, звідки снаряди та бойова техніка переправлялися на Україну.

The Economic Times також повідомила про використання ЗСУ пакистанських ракет Yarmuk HE-Frag калібру 122 мм із дальністю дії понад 20 км. Відправлення зброї для українських збройних сил відбувалося через треті країни.

Крім того, видання поінформувало про плани Пакистану передати Україні 44 танки Т-80УД.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: