Яке покарання за відсутність аптечки в авто

Підпишись на нас:

В правилах дорожнього руху чітко вказано, що водії мають мати в транспортному засобі аптечку, вогнегасник та знак аварійної зупинки. Відсутність цих речей вважається порушенням, що карається штрафом.

Подробиці

Якщо інспектор поліції при перевірці побачить, що в автомобілі відсутня аптечка, то він випише штраф у розмірі 340 грн. Зазвичай це порушення кваліфікують за ч.1 ст.121 КУпАП, тобто як експлуатація машини з технічною несправністю – відсутністю аптечки. Проте тут є деякі нюанси.

Водії знають, що за відсутність аптечки і вогнегасника в автомобілі, що не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів – просто попереджають, а не штрафують. У ст. 125 КУпАП зазначено, що немає окремої відповідальності за водіння без аптечки особистого транспортного засобу.

А от транспорт, що використовується для перевезення пасажирів – обов’язково має мати аптечку. У разі її відсутності – штраф у розмірі 680 грн. Якщо водії такого транспортного засобу повторно порушать, то їх позбавлять посвідчення водія від 3 до 6 місяців або арештують від 5 до 10 діб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: