До України прямують ППО за 4,2 млн. доларів від чеських волонтерів

Підпишись на нас:

Вже більше року українська армія стримує та дає відсіч ворогу. Сьогодні ЗСУ має більше видів озброєння, ніж це було на початку повномасштабного вторгнення. Країни-партнери систематично допомагають нашим Збройним Силам боронити державу.

Нещодавно стало відомо, що для удосконалення боротьби з повітряними цілями українськи захисники отримають 15 комплексів ППО. Ракети та “Шахіди” продовжують терор мирного населення України, тому волонтерами Чехії було прийнято відповідне рішення.

ППО Viktor створено на базі пікапів Toyota. Установка має спарений 14,5-мм кулемет. Виробництвом подібних ППО займається чеська компанія Excalibur Army.

Установка облаштована денним і нічним прицілом, що надасть можливість більш ефективно працювати по неброньованим цілям противника. Не повітрям єдиним, адже ППО Viktor також може працювати по наземним цілям. Дальність стрільби установки становить 2 км, боєкомплект складає 300 снарядів

Відомо, що для придбання комплексу волонтерами було зібрано 4,2 млн. доларів. Всі 15 установок 30 березня 2023 року вирушили з Чехії до України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: