Як економити паливо в зимовий період

Підпишись на нас:

В часи енергетичної кризи та високих цін на пальне автомобілісти вдячні за кожну пораду, яка зменшує витрати палива. Звичайно, зменшити розхід не так просто, особливо взимку. Але деякі можливості для цього є.

Подробиці

Двигун відіграє дуже важливу роль в економії палива. Ви зробите його «морозостійким», перевіривши повітряний фільтр і свічки запалювання, та замінивши їх при необхідності.

Коли двигун ще холодний, він не працює ефективно. Тому вам слід якомога більше уникати коротких подорожей взимку, тому що вони справжні пожирачі палива, особливо при низьких температурах. Правильне планування маршруту є великою підмогою, коли йдеться про економію.

У цьому контексті не слід робити поширену помилку, даючи двигуну прогріватися на місці. Це і шкідливо для навколишнього середовища, і не сприяє економії.

Регулярна перевірка тиску в шинах не тільки підвищує безпеку на дорозі, але й зменшує споживання палива. Коли на вулиці холодно, тиск у шинах знижується. Якщо тиск повітря занадто низький, опір коченню шини збільшується, що призводить до збільшення витрати палива.

Навіть якщо споживачі електроенергії на перший погляд не здаються великими споживачами, у довгостроковій перспективі може бути доцільним вимкнути їх, коли вони не потрібні. Підігрів сидінь, наприклад, є розкішшю і збільшує споживання палива. Також підігрів керма. Іноді він споживає до одного літра на 100 кілометрів, за підрахунками автомобільного клуба Німеччини.

Якщо ви очищаєте машину від льоду та снігу, то ви не лише взірець з точки зору безпеки. Це також забезпечує автомобілю зменшення ваги та покращує аеродинаміку і звичайно ж палива такий автомобіль споживає менше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: