Проведені перші в історії випробування безпілотних бойових машин

Підпишись на нас:

Великобританія провела перші в історії випробування трьох нових важких безпілотних наземних систем (UGV). У випробуваннях, організованих Defense Equipment and Support (DE&S), брали участь ROBUST UGV від Elbit System, бойова машина Type X від Milrem Robotics і роботизований автомобіль Wiesel від Rheinmetall.

Подробиці

Випробування, які тривали більше двох тижнів, мали на меті оцінити швидкість переміщення по різним рельєфам і системи зв’язку важких бойових машин. Вони пройшли «суворі» випробування, щоб оцінити їх ефективність у різних бойових сценаріях.

За словами представника відділу випробувань і розробки бронетехніки Британської армії Джеймса де Сент-Джона-Прайса, це випробування є кроком до визначення того, чого можна досягти на полі бою в найближчі 10-30 років.

«Не помиляйтеся, ми на першому кроці дуже довгої подорожі. Але я в захваті від того, що ми побачили під час випробувань, які стали чудовим прикладом співпраці між армією, FCG (Future Capability Group) і нашими галузевими партнерами», — сказав він.

Учасники випробування

Безпілотний колісний автомобіль ROBUST 6×6 від Elbit Systems озброєний 30-міліметровою автономною вежею, 30-мм гарматою Mk44 Northrop Grumman і 7,62-мм спареним кулеметом.

Він може похвалитися системою активного захисту компанії Iron Fist, яка підвищує живучість платформи, покращуючи її захист від протитанкових загроз.

Type X UGV є однією з найсучасніших платформ Milrem для підтримки механізованих підрозділів.

Він призначений для підвищення живучості військ і зниження ризиків шляхом збільшення дистанції протистояння з ворожими підрозділами.

Роботизована машина Wiesel від Rheinmetall є повністю оцифрованою версією бойової броньованої машини Wiesel.

Він може бути оснащений загальною дистанційно керованою збройовою станцією для запуску ракет Javelin.

Глава FCG Джеймс Гевін пояснив, що двотижневі випробування та демонстрація відкривають двері для майбутніх можливостей.

Він сказав, що всі отримані дані будуть проаналізовані, щоб побачити, що можна покращити та які дії вжити далі.

«Хоча ми перебуваємо лише на дуже ранніх, орієнтовних стадіях цього процесу, випробування H-UGV були успішними, оскільки вони ще більше відкрили нам очі на те, які можливості можуть бути досягнуті безпілотними наземними транспортними засобами в найближчі десятиліття», сказав він .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: