Яких деталей через 10 років не буде в автомобілі: дослідження експертів

Підпишись на нас:

Сучасний вигляд автомобіля є для всіх водії звичним і ніхто не уявляє собі інакший дизайн свого “залізного коня”. Але прогрес йде вперед і зміни торкаються всіх сфер життя. Не виключено, що через 10 чи 20 років ми не впізнаємо деяких речей. Тому ми вирішили проаналізувати які зміни торкнуться автомобілів.

  1. Бокові дзеркала
    Бокові дзеркала є невід’ємним елементом автомобіля. Вони допомагають і при паркуванні, і при обгоні. Але ймовірно, що скоро їх просто приберуть з кузова автомобіля. Замість дзеркал буде використовуватися камера, що в тандемі з різними датчиками проектуватиме зображення на дзеркало заднього виду чи на екран.
  2. Ключі
    Цей елемент є знаковим для кожного водія, адже чимало з нас хоча б раз в житті не могли знайти ключі від свого автомобіля, чи не так? Тому вони в скорому майбутньому покинуть нас, а замість ключів ми будемо використовувати браслети або застосунок в смартфоні. Можливо, що для розблокування дверей авто буде вдосталь відбитку пальця власника. Цікаво, що вже зараз Tesla використовує систему “Tesla Bioweapon Defense Mode”, яка дозволяє відкривати двері автомобіля за допомогою відбитка пальця. Над розробкою таких технологій працюють Mercedes-Benz та Hyundai.
  3. Перемикачі фар
    Автоматичні фари вже зараз мають Toyota Corolla, Honda Civic, Ford Mustang, Audi A3, BMW 3 Series та інші моделі. Це є гарною тенденцією, адже водіям не потрібно буде перемикатися між дальнім та ближнім світлом.
  4. Вихлопні труби
    Як відомо, що з 2030 року авто з ДВЗ зникатимуть з виробництв, а отже не буде потреби у вихлопних трубах. Дана ініціатива направлена на покращення екологічних характеристик автомобіля та зменшення шкідливих викидів в атмосферу.
  5. Радіаторні решітки
    Після переходу на електрокари цей елемент буде недоцільний. Хоча деякі марки і використовують радіаторні решітки, але Tesla демонструє, що без них авто виглядає досить привабливо. Тим паче даний простір можна використати для створення цікавого стилю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: