VW радить не використовувати переднє сидіння в деяких своїх позашляховиках

Підпишись на нас:

Volkswagen оголосив про відкликання загалом 143 053 позашляховиків Atlas через проблему з системою виявлення пасажирів на передньому сидінні, яку він ще не повністю розуміє. Автовиробник каже, що несправність може призвести до того, що подушка безпеки цього сидіння не спрацює в разі аварії.

Подробиці

У документах, поданих до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху, Volkswagen повідомляє, що вперше про проблему стало відомо в серпні 2019 року. Тоді він отримав єдину заяву про те, що система виявлення пасажирів (PODS) не працює належним чином.

Зазначається, що в автомобілях, вироблених протягом двох окремих періодів, система PODS може вийти з ладу. Хоча не зовсім зрозуміло чому, вона інтегрована в елементи керування підігрівом сидінь.

Якщо в дроті є несправний контакт, це може призвести до несправності системи PODS і вимкнення подушки безпеки з боку пасажира, навіть якщо хтось там сидить. Це призведе до того, що подушка безпеки не розкриється в разі аварії, значно підвищуючи ризик отримання травми.

На щастя, попереджувальні лампи подушок безпеки повинні працювати належним чином, тому власники автомобілів, у яких є ця несправність, бачитимуть попереджувальну лампу «Подушка безпеки пасажира вимкнена». Atlas також може відтворювати звуковий попереджувальний звук і повідомлення на панелі приладів.

В Volkswagen заявляють, що власники повинні уникати використання переднього пасажирського сидіння, коли це можливо, через підвищений ризик травм під час аварії.

Помилка стосується одного Atlas 2021, виготовленого 17 липня 2019 року, 15 Atlas Cross Sports 2020, виготовлених між 19 квітня та 24 липня 2019 року, і 143 037 Atlas 2018-2020, виготовлених між 19 серпня 2016 року та 30 серпня 2019 року.

Незважаючи на неповне розуміння проблеми, VW каже, що новий дріт зі спіральним екраном був представлений у жовтні 2022 року, що має означати, що несправність не виникне в автомобілях, виготовлених після цієї дати.

Автовиробник все ще працює над програмою виправлення для транспортних засобів, які постраждали від цього відкликання. Будь-якому власнику, який заплатив із власної кишені за усунення проблеми, пов’язаної з цим відкликанням, буде запропоновано план відшкодування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: