Юристи розповіли, чи має право інспектор поліції складати протокол без присутності водія

Підпишись на нас:

Українські водії часто потрапляють в конфліктні ситуації з представниками патрульної поліції. Переважна більшість таких сутичок трапляється через зухвалу поведінку правоохоронців. Воєнний стан ускладнює процес комунікації. Нещодавно виникла ситуація, коли після діалогу з інспектором поліції на блокпосту водієві прийшов штраф у застосунку «Дія».

Справа в тому, що при діалозі між водієм та поліцейським останній записує дані водія, а коли водій поїхав – складається протокол. Виходить, що водія ставлять перед фактом через застосунок «Дія», куди приходить протокол. Ми вирішили розібратися чи такі дії є законними та звернулися до адвоката.

Юристи стверджують, що перед винесенням протоколу інспектор має розглянути справу про адмінпорушення. Після повідомлення про порушення поліцейський має пояснити водію його права, а водій в свою чергу має аргументувати свою невинність та надати докази стосовно справи.

Якщо патрульний вважає, що водій винен, то про постанову повинно бути оголошено в присутності водія. Також водій має отримати копію постанови.

Наголошуємо, що патрульний немає правда складати протокол у відсутність водія, виключно при наявності правопорушника.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: