Депутати хочуть залишити пільгові податки на пальне до закінчення війни: новий законопроект

Підпишись на нас:

Нещодавно стало відомо, що 1 липня 2023 року на всі види пального повернеться довоєнний податок, що спричинить підняття цін.

Небайдужі слуги народу вирішили оскаржити таке рішення урядовців та зареєстрували на сайті Верховної Ради законопроєкт № 9174 що закликає зберегти пільговий режим оподаткування пального до кінця воєнного стану.

Ініціаторами законопроекту № 9174 є 16 народних депутатів від міжфракційного об’єднання “Розумна політика”. Слуги народу пропонують коректувати закон України від 21.09.2022 р. № 2618-IX, який затверджує дію пільгового оподаткування до 1 липні 2023 року.

Автори пропонують прибрати з закону термін дії пільгового оподаткування, щоб ціна на паливо не зростала до кінця воєнного стану.

В записці до законопроєкту йдеться, що економічна те ресурсна ситуація в державі не змінилася з часу затвердження даного закону. Тому зняття пільг буде великим ударом для всіх категорій громадян. А у разі поновлення масових атак на енергоносії держави українцям буде дуже складно закуповувати пальне.

Тому завдяки даному законопроєкту урядовці сподіваються підтримати українців у нестабільний час та підтримати малий та середній бізнес.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: