Кросовер Opel отримав більш потужний 1.2-літровий двигун з витратою палива 5,5 л/100 км

Підпишись на нас:

Значна кількість моделей із великого портфоліо бренду Stellantis оснащена бензиновим двигуном 1.2 PureTech, який нещодавно дебютував у більш потужній та ефективній формі м’якого гібрида в Peugeot 3008 / 5008. Нова версія трициліндрового двигуна з турбонаддувом також була представлена, як частина оновлень 2023 модельного року для Opel і Vauxhall Mokka. Ця нова версія забезпечує таке ж збільшення потужності, як і варіант з м’яким гібридом, але без технології електрифікації.

Подробиці

1,2-літровий бензиновий агрегат Turbo має потужність 134 к.с. і 230 Нм крутного моменту. На даний момент він працює виключно в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач, яка передає потужність на передні колеса. За словами автовиробника, новий 3-циліндролий двигун знижує викиди CO2 зі 141 г/км до 125 г/км, зберігаючи ту саму продуктивність. Зокрема, Mokka розганяється від 0 до 96 км/год за 9,1 секунди та має максимальну швидкість 201 км/год, а споживання палива WLTP становить 5,5 л/100 км.

Новий агрегат 1.2 Turbo відповідає потужності та крутному моменту м’якого гібрида 1.2 PureTech 48V. Однак він не має вбудованого електродвигуна, що видає до 28 к.с. і 55 Нм крутного моменту. 1.2 PureTech 48V також може похвалитися вдосконаленою шестиступінчастою автоматичною трансмісією з подвійним зчепленням (e-DSC6) і акумулятором 48 В із загальною ємністю 898 Вт·год, що забезпечує додаткові переваги потужності та ефективності.

Stellantis міг би використовувати більш потужну версію бензинового двигуна в дешевших автомобілях з механічною коробкою передач різних марок (Opel, Citroen, Peugeot, DS, Fiat, Jeep), зберігаючи більш ефективну та дорожчу установку м’якого гібрида для автомобілів з автоматичною коробкою передач.

Цікаво, що старий 1,2-літровий агрегат все ще доступний в Opel/Vauxhall Mokka в обох варіантах потужності – 99 к.с. з шестиступінчастою механічною коробкою передач і 128 к.с. з восьмиступінчастою коробкою автомат.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: