Україна отримає від Польщі самохідні мінометні системи Rak: особливості САУ

Підпишись на нас:

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Варшави 5 квітня заявив, що Україна та Польща домовилися про новий пакет військової допомоги, який передбачає постачання 120-мм самохідних мінометних систем.

Подробиці

Президент Польщі Анджей Дуда додав, що Польща поставить Україні три батареї (24 одиниці) самохідних мінометів “Рак”.

Rak — це 120-мм самохідна мінометна система виробництва Huta Stalowa Wola (HSW). Нова мінометна система базується на колісному броньованому шасі Rosomak 8×8. Він призначений для швидкого реагування та високої мобільності на полі бою, забезпечення артилерійської підтримки піхоти та бронетанкових підрозділів.

Вежа озброєна 120-мм мінометом з довжиною ствола 3000 мм. Міномет живиться автоматичною системою заряджання, яка вміщує 20 снарядів для негайного використання, а 26 додаткових снарядів зберігаються в бойовому відділенні.

Оптико-електронний приціл прямого вогню з тепловізійною камерою та лазерним далекоміром, а також система автоматичного прицілювання та комп’ютеризована система керування вогнем WB Electronics забезпечують точне ураження цілей.

120-міліметровий міномет «Рак» має ефективну дальність стрільби до 10 кілометрів залежно від типу використовуваних боєприпасів. Він може стріляти різноманітними боєприпасами, у тому числі осколково-фугасними, димовими та освітлювальними снарядами, а також високоточними боєприпасами для підвищення точності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: