На яких АЗС краще не купувати пальне: де продають “бодягу”

Підпишись на нас:

Українські водії, як і раніше, на АЗС можуть отримати неякісне пальне. Недобросовісні компанії розводять “бодягу” та продають під виглядом якісного продукту. В Інституті споживчих експертиз розповіли, що підроблене пальне має підвищену частку отруйного бензолу та сірки. Бензол є небезпечною сполукою, що утворює нагар та перегріває двигун. Звісно, що вихлопи від бензолу шкодять довкіллю та гарантовано викличуть поломку авто.

Де заправлятися, щоб не отримати “бодягу”

Українцям, що живуть в невеликих населених пунктах категорично не радять заправлятися на маленьких АЗС серед траси. Адже саме на заправних станціях сумнівної власності і продають підроблених бензин. Так, “бодяги” однозначно стало менше, але подекуди вона трапляється.

Чому “бодяга” почала зникати

Через війну в Україні зупинила роботу значна частина міні-НПЗ, що займалася виготовленням фальсифікованого пального. Аналітики говорять, що: “нелегальні виробники з низькою глибиною переробки поповнювали ринок неякісним пальним. “Самовари” – таке прізвисько в народі вони отримали”. Зараз АЗС, що до війни отримували від “самоварів” продукт, продають імпортне пальне.

Нещодавно стало відомо, що в Україну повертається податок на пальне, тому вже влітку ціна на АЗС зросте.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: