DS показала сучасну реінкарнацію літаючого Citroen DS

Підпишись на нас:

Ті, хто любить автомобілі та французькі фільми, напевно пам’ятають літаючий Citroen DS, за кермом якого був лиходій у фільмі 1965 року «Фантомас на волі» з Луї де Фюнесом у головній ролі. Несподівано DS Automobiles опублікувала офіційний ескіз із його уявною сучасною версією.

Подробиці

Цей ескіз не був призначений для попереднього перегляду майбутньої концепції або серійного автомобіля. Натомість його було створено, щоб підкреслити відкриття нової тимчасової виставки під назвою «У русі з Луї де Фюнесом», яка відзначає всі культові автомобілі, використані у фільмах відомого актора. Тим не менш, той факт, що ескіз був створений дизайнерською студією DS в Парижі, робить його досить цікавим, оскільки він є останнім прикладом вдосконаленої мови стилю автовиробника.

Низька модель із розкішним кузовом Grand Tourer включає крила та задній спойлер оригіналу, але все інше відрізняється. Передня частина має довгий капот зі світлодіодними фарами, розміщеними у вставках на крилах, і гострим роздільником під закритою решіткою з емблемою DS. Багатоспицеві легкосплавні колісні диски великого діаметру нагадують турбіни, а розмір одинарних дверей припускає, що вони можуть відкриватися вгору.

DS показала сучасну реінкарнацію літаючого Citroen DS

Тьєррі Метро, ​​директор з дизайну DS Automobiles, сказав:

«DS увійшла в історію не лише в автомобільній промисловості. Це частина французької спадщини і як така займає важливе місце у французькому кіно. Ми відповіли на запит Музею Луї де Фюнеса, розробивши сучасний DS на честь Fantomas DS. Джеффрі Россійон із групи дизайнерів екстер’єру на чолі з Фредеріком Субіру створив малюнок».

Нинішнім флагманом преміального бренду Stellantis є набагато більш консервативний DS 9. Незважаючи на те, що DS Automobiles намагається нагадати всім про дух оригінального DS, ми не очікуємо, що подібна пропозиція буде доступна найближчим часом.

Літаючий автомобіль був не єдиним DS, який з’являвся у фільмах Луї де Фюнеса. Серед експонатів будуть справжні транспортні засоби, постери, фотографії та реквізит із фільмів. Виставка в Національному музеї автомобілів у Мюлузі, Франція, працюватиме до 5 листопада 2023 року.

DS показала сучасну реінкарнацію літаючого Citroen DS

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: