Tesla анонсує три нових авто, включаючи найдешевший електромобіль Tesla 2

Підпишись на нас:

Tesla виклала свою довгострокову стратегію розвитку і розкрила цікаві деталі процесу. Документ опублікований виробником електромобілів на своєму веб-сайті, є досить технічним, оскільки в ньому викладаються припущення, джерела та розрахунки, що стоять за презентацією проведеною 1 березня. Незважаючи на те, що документ присвячений стратегії компанії щодо акумуляторів і екологічності, він містить цікаву інформацію про майбутні продукти.

Подробиці

Мабуть, найбільш цікавим є той факт, що Tesla представила три нові автомобілі в розділі «Акумулятори для транспорту». Точніше, автовиробник згадав автомобіль у компактному сегменті – швидше за все, так званий автомобіль початкового рівня вартістю 25 000 доларів США.

У таблиці, включеній до документа, Tesla розкриває подробиці про ємність акумулятора та хімічний склад для кожного зі своїх поточних і майбутніх автомобілів, включаючи три згадані вище.

Подробиці про ємність акумулятора та хімічний склад

Компактна модель, за чутками, буде називатися Model 2 або навіть Model Q і отримає акумуляторну батарею ємністю 53 кіловат-годин з літій-залізо-фосфатним (LFP) акумулятором. Tesla каже, що нижча щільність енергії цього типу акумулятора робить його найбільш придатним для подібних транспортних засобів, тоді як моделі великого радіусу дії вимагають більшої щільності енергії (з високим вмістом нікелю).

Під високим вмістом нікелю Tesla має на увазі нікель-марганцеві катоди з низьким або нульовим вмістом кобальту, які зараз виробляються та розробляються власними силами, у постачальників і в дослідницьких групах.

Tesla прогнозує, що компактний електромобіль, який може бути або не бути зменшеною версією Model Y, має потенціал для 42 мільйонів продажів, що майже вдвічі перевищує приблизний обсяг продажів його поточної лінійки бестселерів, Model 3/Y. Проте автовиробник не надає часові рамки прогнозованих продажів.

Повідомляється, що Tesla очікує, що обсяг виробництва Model 2 складе 4 мільйони одиниць на рік, з яких 2 мільйони повинні надходити з її нової Gigafactory в Мексиці, а Giga Berlin і Giga Shanghai розділять порівну решту 2 мільйонів.

Електромобілі Tesla

Переходячи до другої нової моделі, Tesla повідомляє, що для комерційного/пасажирського фургона знадобиться акумулятор з високим вмістом нікелю ємністю 100 кВт/год. Компанія очікує, що ця модель має потенціал для 10 мільйонів продажів, що робить її третьою за продажем моделлю в асортименті Tesla після компактного електромобіля та Model 3/Y.

Комерційний/пасажирський фургон може бути робототаксі, про яке Tesla так багато разів згадувала в минулому , або, принаймні, основою, на якій буде побудовано роботаксі.

Нарешті, у частині 3-го генерального плану Tesla згадується автобус, який матиме акумулятор LFP ємністю 300 кВт/год. Компанія вважає, що цей продукт має потенціал для 1 мільйона продажів.

Ще один цікавий висновок – це ємність батареї, зазначена для Cybertruck – 100 кВт/год з високим вмістом нікелю. Цього явно недостатньо, щоб забезпечити запас ходу в 800 км, але, враховуючи, скільки разів Tesla змінювала свою думку щодо Cybertruck, все ще може змінитися. Також існує можливість, що перелічені вище акумулятори є просто найменшими варіантами, доступними для кожної моделі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: