Унікальний ЗАЗ “Таврія” з потужністю 140 к. с. перебуває в музеї Естонії

Підпишись на нас:

Унікальний ралійний болід “Таврія” з двигуном ззаду знайдено в Естонії. Модель ЗАЗ-1102 ERF-Mobile створена у 80-х за ініціативи керівника спорттехклубу студії “Естрекламфільм” Кайла Кеєля. До нього прийшла ідея створення бюджетного хетчбека гоночного авто для групи B у класі автомобілів з двигунами до 2 000 см³.

Унікальний ЗАЗ "Таврія" з потужністю 140 к. с. перебуває в музеї Естонії

Стандартний двигун був викинутий, а на його місце встановлено двигун від ВАЗ-2106 з об’ємом 1,8 літра. Фахівцями було удосконалено головку блоку циліндрів, колінчастий вал, систему впуску палива та вихлопну систему. Потужність двигуна складала 140 к.с. Попереду розміщено систему додаткового охолодження та систему відведення вихлопних газів.

“Таврія” збудована на трубчастому каркасі, а за рахунок оновлення колісних арок ширина авто стала більша. Вага унікальної моделі 800 кг. Гоночний автомобіль має нову підвіску, а попереду та позаду розміщено подвійні поперечні важелі з амортизаторами.

Унікальний ЗАЗ "Таврія" з потужністю 140 к. с. перебуває в музеї Естонії

ЗАЗ-1102 ERF-Mobile за пілота мав Андреса Пастлайна. Гонщик зазначав, що авто важко було втримати на дорожньому полотні, а на гравійному покритті воно поводило себе відмінно.

“Естрекламфільм” випустили дві моделі ЗАЗ-1102 ERF-Mobile. Другий болід був понівечений під час випробувань. Підприємство не випустив третю модель, хочу планував це зробити в 1987 році.

Унікальний ЗАЗ "Таврія" з потужністю 140 к. с. перебуває в музеї Естонії

ЗАЗ-1102 ERF-Mobile багато часу простояв на стоянці підприємства, але згодом компанія передала авто транспортному музею Естонії. За відновлення боліду взявся Талліннський університет прикладних наук.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: