Розсувні двері мінівена Kia ламали руки і пальці дітей: автомобілі відкликають

Підпишись на нас:

Kia повідомляє, що відкликає автомобілі Carnival після дев’яти повідомлень про травми, отримані в результаті стиснення рук або пальців рук дверима з електроприводом. Автовиробник вирішив зробити деякі оновлення, пов’язані з безпекою.

Подробиці

Компанія відкликає 51 568 автомобілів Carnival 2022 і 2023 років випуску, щоб вирішити проблему безпеки, про яку їй вперше стало відомо влітку 2021 року. Тоді дитина власника авто отримала травму від дверей з електроприводом.

Під час розслідування Kia стало відомо про дев’ять легких тілесних ушкоджень. Приклади включають випадок, коли дитина просунула руку крізь дверну раму після того, як сама натиснула кнопку закриття дверей. В іншому випадку дитина, яка після того, як її батько натиснув кнопку закриття дверей, просунула руку крізь двері і це призвело до появи синців.

Хоча ці інциденти, безсумнівно, засмучують батьків, більшість з них досить незначні. У семи інцидентах травми були обмежені синцями, набряками та незначними порізами чи подряпинами.

Однак у деяких сценаріях травми були набагато гіршими. В одного зламано великий палець, а в іншого потерпілого зламали руку нібито через те, що на неї зачинилися двері.

Під час розслідування Kia та стороння біомеханічна фірма не знайшли жодних доказів того, що двері не відповідають специфікаціям. Обидві сторони також визначили, що система автоматичного зачинення дверей Carnival можна порівняти з системами конкурентів.

Однак, враховуючи скарги та травми, мінівен буде відкликаний. В авто буде зашито нове програмне забезпечення, яке додає попереджувальні сигнали, коли двері відкриваються або закриваються, і сповільнює двері, коли вони наближаються до точки замикання.

Kia планує почати сповіщати власників про відкликання 28 квітня, а оновлення буде виконано дилером безкоштовно для власників авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: