Різниця між середньою ціною на нові автомобілі в Європі, США та Україні

Підпишись на нас:

На авторинку США різко злітають ціни на нові автомобілі. Середня вартість новенького авто буде в середньому $50 000. З таким прогнозом виступив Джек Холліс, голова відділу продажу Toyota Motor North America. За даними Холліса, попит на нові машини у 2023 році різко зростає. Але чи зможе автопромисловість задовольнити потреби всіх покупців, адже за деякими даними 6 мільйонів автолюбителів будуть змушені очікувати кращого моменту для обновки через брак моделей, або через високу вартість.  

Звісно, що подорожчання торкнеться і цін в Європі. За останні 5 років цінник на нові авто збільшився на 19%, про це стало відомо завдяки дослідженню німецького автоклубу ADAC.

Наприклад, середня ціна нового автомобіля в Німеччині складає 53 525 євро, а ще 5 років тому вона була 44 908 євро. Звісно, що подорожчання прийшло і в Україну. У минулому році середня ціна новенької машини була $33 400, а вже в 2023 вона досягла $37 000.

Як зазначають експерти, така ціна викликана складністю логістики через пандемію, а тепер і війну. Інфляція, звісно, також робить свою справу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: