Новий електричний суперкар BYD може «підстрибувати» та їздити на трьох колесах

Підпишись на нас:

Прем’єра нового суперкара YangWang U9 від BYD нещодавно відбулася на автосалоні в Шанхаї, і, окрім багатьох функцій, яких ми звикли очікувати від електромобілів, у нього є кілька унікальних хитрощів. До них відноситься вдосконалена система підвіски, яка не схожа на жодну іншу, яку ми бачили раніше.

Подробиці

Презентуючи електричний суперкар у Китаї, бренд BYD YangWang продемонстрував, як він підстрибує вгору та вниз на шляху до сцени. Бачити суперкар, який робить це, досить дивно і більше схоже на те, що ми очікуємо від інноваційного розкішного седана або позашляховика, як це зробив Mercedes з пневматичною підвіскою GLE кілька років тому. Однак система BYD є ще вдосконаленою та ще більш вражаючою.

Під обшивкою U9 знаходиться те, що YangWang називає системою підвіски «Disus-X». Ця система складається з:

  • інтелектуальної системи амортизації (Disus-C);
  • інтелектуальної гідравлічної системи керування кузовом (Disus-P);
  • інтелектуальної системи керування кузовом (Disus-A)

І саме цей симбіоз забезпечує складні вертикальні, бічні та поздовжні рухи, «випереджаючи своїх аналогів» з їх найдосконалішими системами, каже BYD. Підстрибування, продемонстроване автовиробником, залежить виключно від кінетичної потужності підвіски.

Друге, ще більш інтригуюче відео U9 також було представлено під час презентації. На ньому яскраво-жовтий суперкар їде на трьох колесах, використовуючи систему підвіски, щоб уникнути подряпин гальмівного диска. Це, звичайно, не та функція, якою клієнти часто користуватимуться, але вона може бути зручною, якщо вони колись зіткнуться з серйозною поломкою шин або коліс.

«Система BYD DiSus — це перша власно розроблена інтелектуальна система керування кузовом, запущена китайською автомобільною компанією», — сказав голова та президент BYD Ван Чуанфу. «Система BYD DiSus ще більше закріпить позицію BYD у світовому лідерстві в галузі».

BYD зазначає, що цю систему також можна використовувати для зменшення крену кузова, мінімізації ризику перекидання та допомоги при прискоренні на повному газі та екстреному гальмуванні.

Звичайно, в U9 є набагато більше, ніж його інтригуюча система підвіски. Він базується на платформі бренду Yisigang EV і має чотири електродвигуни, які разом забезпечують потужність 1100 к.с. і крутний момент 1280 Нм. Ймовірно, він розганятиметься до 100 км/год лише за 2 секунди та зможе проїхати близько 700 км на одному заряді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: