Електромобіль Zeekr X: новий «заряджений» конкурент для Tesla Model Y

Підпишись на нас:

Виробник електромобілів Zeekr, що належить Geely, сьогодні офіційно представив новий X у Китаї, плануючи найближчим часом конкурувати на європейському ринку зі своїм останнім кросовером преміум-класу. Наповнений високотехнологічними рішеннями, дивовижною продуктивністю та елегантним дизайном, розробленим у Швеції, новий електромобіль прагне привабити клієнтів своєю напрочуд низькою ціною.

Подробиці

Оснащений двома двигунами, які забезпечують йому до 422 к.с. і 400 543 Нм крутного моменту, Zeekr X може розганятися до 100 км/год всього за 3,7 секунд. Завдяки своїй аеродинамічній формі та карбідно-кремнієвим батареям він може проїхати до 560 км на одному заряді (за циклом CLTC).

Zeekr X

Потужності електричного кросовера вражають, але ще більше дивує його стартова ціна всього 189 800 юанів (27 615 доларів США за поточним курсом). Це чітко вказує на те, що китайський бренд прямо націлений на конкуренцією з Tesla (і її нещодавнє зниження цін). Для порівняння, базова ціна Tesla Model Y починається від 261 900 юанів (38 095 доларів США), версія Long Range AWD коштує 311 900 юанів (45 370 доларів США), а версія Performance AWD – 361 900 юанів (52 640 доларів США).

Zeekr X

Розміри Zeekr X становлять 4450 мм x 1836 мм x 1572 мм, і вони трохи більші, ніж у Range Rover Evoque. При цьому Zeekr обіцяє, що автомобіль матиме достатньо місця для пасажирів і до 1182 літрів простору в багажнику.

Авто розроблене у шведський дизайнерській студії Zeekr, під керівництвом Стефана Зілаффа, президента глобального дизайну Geely, який раніше працював директором з дизайну в Bentley і Audi, а також директором з дизайну інтер’єру в Daimler.

Він має панорамний скляний дах площею 1,21 квадратних метри, який пропускає в кабіну багато природного сонячного світла. Сидіння та більша частина інтер’єру оббиті оксамитовою підкладкою з мікрофібри, яка, за словами Zeekr, така ж м’яка та еластична, як найтонша шкіра, але водночас є значно більш довговічною. Також доступна низка високотехнологічних рішень, які дозволяють власникам розблокувати автомобіль, використовуючи своє обличчя, або охолоджувати напої за допомогою холодильника в автомобілі.

Zeekr каже, що розпочне поставки X у Китай до червня. Він також планує європейський запуск автомобіля, але ще не встановив чітку дату, коли це відбудеться. Розмовляючи з Reuters, виконавчий директор Енді Ан заявив, що компанія також зацікавлена ​​у виході на інші азіатські ринки за межами Китаю, не повідомляючи конкретних деталей, але наразі не планує продавати свої електромобілі в США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: