Українець оскаржив штраф за перевищення швидкості: суд визнав водія невинним

Підпишись на нас:

Суд визнав недійсним штраф за перевищення швидкості через неналежне повідомлення про автоматичну фіксацію. 

Цікавий випадок трапився з одним українським водієм – суд визнав штраф поліції за перевищення швидкості недійсним. Як повідомляється, прилад автоматичної фіксації «Каскад» працював незаконно, а тому вини водія немає. 

Деталі

Водій є не винним у перевищені швидкості, адже він не був завчасно попереджений про можливу фіксацію та обмеження руху. 

Згідно з частиною 1 статті 40 Закону “Про Національну поліцію”, інспектор може здійснювати автоматичну фото-, відео-і кінозйомку для забезпечення публічної безпеки і порядку.

Другою частиною статті 40 передбачено наявність інформації на видному місці про здійснення фото-, відео- і кінозйомки. Для цього на місці пригоди має стояти спеціальний дорожній знак 5.76 “Автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху”, що зафіксовано в ПДР. 

У даній ситуації водій перевищив швидкість, але не був повідомлений про те, що за його автомобілем ведеться автоматична відеофіксація. Саме тому суд був на стороні водія і визнав його невинним, адже водій має право бути поінформованим про проведення фото- чи відеозйомки за його автомобілем.

Суд наголосив, що будь-який штраф про перевищення швидкості, що виписаний на місці де не встановлено знак – є незаконним.

Тому, шановні водії, вивчайте законодавство та почувайтесь впевнено на дорозі. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: