Поліцейські отримали пристрій, який стріляє GPS-пристроями відстеження в автомобілі

Підпишись на нас:

Департамент поліції Нью-Йорка цього тижня оточив Таймс-сквер на Манхеттені, щоб оприлюднити три нові технології, які він введе в експлуатацію найближчим часом. Серед них пристрій, який, за словами департаменту, зменшить небезпеку переслідування злочинців на авто.

Подробиці

Поліція Нью-Йорка уклала тимчасову підписку приблизно на 20 000 доларів США з компанією StarChase, виробником пристрою відстеження GPS, повідомляє New York Times. Знаряддям можна стріляти з модифікованої гвинтівки AR-15 або з передньої частини поліцейського крейсера. Пристрій веде відстеження коли приклеюється до задньої частини автомобіля.

«Ми хочемо зменшити якомога більше швидкісних погонь у місті», — сказав мер Нью-Йорка Ерік Адамс.

StarChase стверджує, що її GPS-мітки використовували більше 10 000 разів і за рахунок цього повернули активи на суму понад 150 мільйонів доларів. У ньому сказано, що технологія корисна під час переслідувать і таємних операцій.

Технологія може бути корисною в густонаселеному місті, як Нью-Йорк. У багатьох частинах країни виникли питання щодо поліцейських переслідувань, які можуть становити небезпеку для всіх, хто бере участь у погоні, а також для невинних перехожих. Нещодавно поліцейська погоня в Балтіморі закінчилася аварією, яка призвела до обвалу будівлі .

Це не завадило захисникам спільноти висловлювати занепокоєння щодо заходів, запроваджених поліцією Нью-Йорка. Дві інші технології, чотириногий робот Boston Dynamics і колісний робот, призначені для надсилання інформації поліції, викликали особливу критику.

«Поліція Нью-Йорка перетворює погану наукову фантастику на реальність», — сказав Альберт Фокс Кан, виконавчий директор проекту контролю за технологіями спостереження . «Нью-Йорк заслуговує на справжню безпеку, а не на підробку «Робокопа».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: